Ohjaus: Jose Padilha

Musiikki: Pedro Bromfman

City of Godin tekijöiltä tulee uusi samaan aiheeseen perustuva elokuva, tosin nyt keskitytään enemmän slummeissa pyörivään poliisin erikoisjoukkoihin ja niiden elämään. City Of Godin edellisestä katselusta on aikaa mutta tuntuu että Tropa De Elite ei ihan sen tasolle yllä.

Kuten arvata saattaa, myös poliisi on suurimmalta osin läpimätä ja korruptoitunut Brasiliassa. Raha kiertää ja huumepomojen kanssa ollaan hyvää pataa mielummin kuin soditaan. Rehellisillä poliiseilla on vaikea pysyä systeemissä mukana ja Tropa De Elite kertoo näiden vaikeuksista selvitä poliisien korruptoituneessa maailmassa.

Aiheellisesti Tropa De Elite on mielenkiintoinen ja tärkeä mutta elokuvana se jää hieman sekavaksi ja hajaniseksi. Leffa kuvaa poliisine kieroiluja ja sekoilua korruptiokierteessä ja välilllä kuullaan opiskelijoiden mielipiteitä joista moni myös on sotkeutunut huumekauppaan. Elokuva ei annan kovin lohdullista tilaa brasilian tämän hetkisestä tilasta. Sivuhahmoja on kuitenkin aika paljon ja tapahtumista ei oikein meinaa saada otetta vaikka elokuva tavallaan hyvin eteneekin. Loppupuolella keskitytään näyttämään poliisin erikoisjoukkojen kouluttamisleiriä mikä ei loppujen lopuksi ole kovin mielenkiintoista. Koulutus on tietysti rankka ja ylilyövä mutta näitä on nähty jo ties kuinka monta kertaa eikä Tropa De Elite tuo aiheeseen mitään uutta tai mielenkiintoista.