Ohjaus: John Carney

Musiikki: Glen Hansard & Markéta Irglová

Heti perään toinen hyväntuulen leffa. Once on musiikkielokuva ja toimii pitkälti musiikin voimalla. Näyttelijät eivät ole oikeastaan näyttelijöitä mutta homma toimii suurimmaksi osaksi varmasti siksi että enimmäkseen he pääsevät esittämään elokuvassa omaa musiikkiaan. 

Glen Hansard näyttelee pölynimurikorjaajaa joka viettää vapaa-aikansa soittamalla kadulla ja säveltämällä. Hän tapaa tsekkoslovakiasta irlantiin muuttaneen tytön ja he löytävät yhteisen sävelen ja alkavat tehdä musiikkia yhdessä. Heille muodostuu myös ystävyyssuhde mikä selvästi syvenee mutta tyttö on naimisissa mikä tuo hommaan komplikaatioita.

Vaikka juoni on yksinkertainen ja kliseinenkin, Once toimii kuitenkin vahvan musiikkinsa ja hyvä tunnelman vuoksi. Erittäin pieni budjetti näkyy mutta toimii ja musiikki on yllättävänkin vahvaa ja toimivaa. Biisit ovat hyviä mikä onkin tärkeää Oncen kaltaisessa elokuvassa. Vaikka leffa on paikoin jopa hieman imelä ja alleviivaava, se ei haittaa paljoa. Tosin joissain kohdissa olisi kohtauksia voinut supistaa, hetkittäin tuli fiilis että biisin soidessa kokonaisuudessaan ei oltu oikein keksitty mitä kuvaa laittaa kappaleen alle ja paikoitellen leffa polki turhaa paikallaan lyhyestä kestosta huolimatta.