Ohjaus: Tim Hunter

Käsikirjoitus: Mark Frost & Harley Peyton & Robert Engels'

Episodi 16 tavallaan päättää Twin Peaksin ensimmäisen puolikkaan koska Laura Palmerin murhamysteeri saapuu viimein päätökseensä. Jaksossa Cooper taistelee saadakseen palaset kasaan. Donna saa kirjeen jonka Harold Smith oli hänelle lähettänyt ennen itsemurhaansa ja se sisältää Lauran paljastuksia Bob:sta. Kirje myös paljastaa että Laura ja Agent Cooper näkivät saman unen. 

Cooper kutsuu kaikki asianomaiset Roadhouseen ja hän uskoo että saa näin vihjeen todellisesta murhaajasta. Cooperin ansiosta murhaaja lopulta paljastuukin ja vihdoin tajuaa kaiken symbolismin ja kaikki merkitykset mikä hänen näkemällään unella on koko juttuun. Twin Peaksin nerokas käsikirjoitus tulee taas hienosti esiin, Cooperin psykedeelinen uni oli kuin olikin avain murhaajan selvittämiseen. Tosin tiettävästi Lynchin ajatus ei alunperin edes ollut tämä kun hän kuvasi unikohtauksen.

 Muualla Catherine kiristää Ben Hornelta sahan ja Ghostwood projektin takaisin. Kun Maddyn murha selviää, James saa tarpeekseen ja lähtee Twin Peaksista. Lopussa on vielä asianomaiset poliisit pohtivat sitä oliko Leland oikeasti vain hullu vai onko Bob todellinen. Twin Peaksin vahvuus piilee myös siinä kuinka se herättää mielenkiintoisia ajatuksia pahuudesta ja hieman yliluonnollisista asioista. Ja sarja tekee sen vakuuttavasti ja jättää katsojallekin mietittävää. Asia jättää myös Cooperin syvät jäljet mikä selviää sarjassa myöhemmin.