Ohjaus: David Lynch

Käsikirjoitus: Mark Frost & David Lynch

Musiikki: Angelo Badalamenti

Pilottijakso käynnistyy kun Andrew Packard löytää Laura Palmerin ruumiin käärittynä muoviin rannalta. Poliisi kutsutaan paikalle ja pian myös FBI agentti Dale Cooper kutsutaan apuun. Murhatutkimuksen ohella käydään lyhyesti läpi sarjan värikästä henkilögalleriaa ja outoja ja omalaatuisia henkilöhahmoja löytyy joka kulmalta. Melkein jokainen elokuva hahmoista on omalla tavallaan hieman "outo" ja suurimmalla osalla tuntuu olevan jotain salattavaa. Liitty se sitten Laura Palmerin murhaan tai ei.

Twin Peaksin pilottijakso on yksinkertaisesti maaginen ja sarjan kieroon ja mustan huumorin täyteiseen maailmaan uppoutuu heti alkusekunneista lähtien. Dialogi on loistavaa ja pienet yksityiskohdat hämmentävät ja kiehtovat. Jo heti pilottijaksossa tulee selväksi että sarjassa on kyse paljon muustakin kuin pelkästään Laura Palmerin murhasta. Juuri tässä piilee Twin Peaksin vahvuus. Sarja toimii monilla eri tasoilla ja se sekoittaa mm. kauhuelementtejä, mustaa komediaa, teinirakkaus draamaa, jännitystä ja pimeitä voimia. Kaikki tämä sekoittuu kiehtovaksi kuvaksi Twin Peaksin pienessä kaupungissa.

Angelo Badalamentin musiikki on myös yksi erittäin suuri osa sarjan kiehtovuutta ja tunnelmaa. Yksinkertaisesti täydellisesti Twin Peaksin maailman summaava unohtumaton pääteema ja uskomattoman kaunis Laura Palmerin pianovetoinen teema ovat parasta mitä yksittäiseen tv-sarjaan on koskaan sävelletty. Myös vähän väliä soiva kieroutunut aula-jazz korostaa sarjan outoa tunnelmaa. Pilottijaksossa on myös erittäin hieno kohtaus baarissa missä bändi soittaa Twin Peaksin pääteemaa kauniin eteerisen laulun säestämänä. Kohtaus on tunnelmallisuudessaa pysäyttävä.

Twin Peaksin pilottijakso on siis alusta loppuun täyttä tavaraa ja en yhtään ihmettele että sarja keräsi huimat katsojaluvut heti pilotin jälkeen. Jakso yksinkertaisesti imaisee mukaansa ja sen jälkeenkin huomaa leijuvansa Twin Peaksin pimeässä maailmassa. Joillekin sarja voi nykyään tuntua hieman vanhalta ehkä eniten sen hitaan kuvauksen ja tempon vuoksi. Salamaleikkausten ja hektisen kuvauksen aikakaudella Twin Peaks tuntuu kuitenkin todella virkistävältä ja vaikka joistain pienistä jutuista huomaa että sarja on jo jonkin verran vanha, näihin ei ehdi paljon kiinnittä huomioa koska sarja imaisee niin hyvin omaan maailmaansa.