Ohjaus käsikirjoitus ja musiikki: John Carpenter

Halloweenin jälkeen Carpenterin seuraava kauhupläjäys The Fog jää vähän vaisuksi tekeleeksi vaikka ei huono elokuva olekaan. Pelottavaksi tarkoitettu usva on jo aiheena hieman vaarallinen mutta Carpenter hoitaa kyllä pisteet kotiin suhteellisen mallikkaasti. Toisin kuin elokuvasta julkaistu re-make jossa oltiin täysin hukassa ja leffa jäikin allekijoittaneelta kesken ensimmäisen puolentunnin jälkeen.

Carpenter ottaa usvasta visuaalisesti kaiken irti ja The Fog tarjoaakin hienoa kuvaa lähestyvästä usvasta ja rannikkokaupungin aavemaisuudesta. Alkupuolen hienossa kohtauksessa missä kuvataan kaupungissa useita outoja tapahtumia, Carpenter onkin omimmillaan. Tunnelma on The Fogissa kohdallaan ja muutama tappokohtauskin on varsin onnistunut.

Henkilöhahmot jää hieman etäiseksi eikä kukaan niistä ole erityisen kiinnostava mutta se ei sinänsä suuresti haittaa koska näyttely on suhteellisen toimivaa. Ikävä kyllä keskivaiheilla jumiudutaan tylsiin henkilöhahmoihin vähän turhan paljon ja hyvin lähtenyt alku ehtii jo matkalla unohtua. Lopussa homma vähän ryhdistäytyy mutta ei tarpeeksi ja loppuratkaisukin on jotenkin vaisu ja ponneton. Myös elokuvan score on vähän liiankin suora variaatio Halloweenin teemasta vaikka ihan toimiva onkin.

The Fogin kyllä katsoo läpi ilman isompia ongelmia mutta ehkä Carpenter yritti Halloweenin jälkeen liikaa uusia menestysreseptiä ja päätyi hieman tylsään lopputulokseen. Seuraavan vuonna ilmestynyt Escape From New York olikin jo sitten huomattavasti parempi saavutus.