Ohjaus: Fernando Di Leo

Musiikki: Luis Bacalov

Fernando Di Leon mafia-aiheisen trilogian intensiivinen ensimmäinen osa tärähti suoraan rikosleffojen Top 3:seen. Leffa pitää otteessan heti ensisekunneista lähtien. Hyvin kirjoitettu juoni pitää katsojan mielenkiinnon yllä koko ajan ja intensiivinen kuvaus sekä Luis Bacalovin tykki score kruunaa kaiken. Myös näyttelijäsuoritukset vakuuttaa, erityisesti Mario Adorf raivokkaana Rocco Muscona, Gastone Moschin kylmän viileänä Ugo Piazzana sekä Lionel stander "amerikkalaisena" mafiapomona.

Fernando Di Leon ohjaustyyli on todella vakuuttavaa ja se tekeekin Milano Calibro 9:stä yhden intensiivisimmistä rikoselokuvista. Verrattuna esimerkiksi amerikkalaisiin tai brittiläisiin 70-luvun rikoselokuviin joista useat ovat mielestäni kuvattu jollain tavalla aika hillitysti, kylmän realistisesti ja etäisesti, Fernando Di Leonen tyyli on vauhdikkaampaa, intensiivisempää ja hieman päällekäyvää. Kamera heiluu välillä varsinkin tappelukohtauksissa sinne tänne ja usein käytetään tehokkaasti tiukkoja lähikuvia. Myös musiikin käyttö on elokuvassa erittäin laadukasta ja loistava soundtrack antaa vielä lisäpuhtia jo muutenkin vauhdikkaisiin jaksoihin.


Milano Calibro 9:ssä on oikeastaan kaikki mitä hyvä rikoselokuva vaatii. Hyvä juoni, onnistuneen näyttelijät ja pahikset, erittäin menevä ja mukaansa tempaava ohjaus sekä hyviä (muttei liian pitkiä) toimintakohtauksia. Ehdottomasti suositeltava.