Ohjaus: David Lynch

Käsikirjoitus: Mark Frost & David Lynch

Musiikki: Angelo Badalamenti

Twin Peaks episodi 2 jatkaa saman illan tapahtumista mihin edellinen jakso jäi. Lynch vastaa jälleen ohjauksesta ja episodi 2:ssa onkin edeltävää osaa hieman synkempi ja tummempi sävy. Vaikka tosin huumoria on edelleen roisisti mukana. Jakso on kuitenkin enemmän hieman "Lynchmaisempi", sattuneesta syystä sekä myös Badalementi esittelee musiikillaan pari uutta uhkaavaa teemaa mitä edellisissä jaksoissa ei olla vielä kuultu.

Episodi 2 esittelee pari uutta henkilöä, Benjamin Hornen veljen Jerryn sekä Albert Rosenfieldin, Agent Cooperin kollegan joka "is missing some lack of social niceties" kuten Cooper asian huvittavan verbaalisesti ilmaisee. Episodissa myös tutustutaan Agent Cooperin omaperäisiin ja lievästi sanottuna "outoihin" tutkimusmetodeihin. Myös paikka One Eyed Jacks esitellään ensimmäistä kertaa ja siellä tullaakin tulevissa jaksoissa viettämään muutamia hienoja kohtauksia ja tapahtumia.

Lopussa nähtävä Agent Cooperin unijakso on puhdasta Lynchia ja lopettaa 2 episodin hienosti psykedeeliseen ja surrealistiseen tunnelmaan. Yksinkertaisesti sanottuna episodi 2 jatkaa edellisten jaksojen tasolla ja sarja tuntuu vain parantuvan mitä edemmäs mennään.