Ohjaus ja käsikirjoitus: Mark Frost

Ensimmäisen tuotantokauden viimeinen jakso sisältää suuren joukon tapahtumia ja jaksosta tuleekin hieman liian täyteenahdettu olo. Jakso ei etene kovinkaan sujuvasti ja tuntuu hieman katkonaiselta ja hajanaiselta. Myöskään Mark Frost tuntuu olevan ohjaajana hieman heikompi kuin hänen edeltäjänsä tähän asti.

HUOM! SPOILER VAROITUS!! Tästä eteepäin teksti saattaa sisältää pieniä spoilereita juonesta.

Tästä huolimatta The Last Evening pitää hyvin otteessaan ja aika hujahtaa nopeasti tietysti johtuen siitä että tapahtumia on runsaasti. Twin Peaksin saha kokee kovan kohtalon ja Shellylle meinaa käydä samalla huonosti. Cooper saa houkuteltua Jacques Renaultin One-Eyed Jacksista ansaan ja hän pidätetään. Selviää että Jacques ei ainakaan ole murhaaja ja Leland Palmer päättää tehdä omin päin jotain typerää. Nadine päättää että elämä ei ole elämisen arvoista enää kun hänen "completely silent" verhotangot eivät saaneetkaan innostunutta vastaanottoa.

Lopussa Cooperille käy huonosti ja jakso loppuukin tähän. Murhaaja on siis edelleen vapaalla jalalla ja The Last Evening jättääkin vielä paljon isoja kysymysmerkkejä ilmaan niin Laura Palmerin murhan kuin muidenkin sarjan juonittelujen suhteen. Myös Audrey Horn kokee One-Eyed Jacksissa ikävän yllätyksen ja Audreyn kohtalo onkin yksi jakson kohokohtia.

Parissa viimeisimmässä jaksossa sarja antaa jo joitain vinkkejä oikeasta murhaajasta joita ei ehkä tajua jos katsoo sarjaa ensimmäistä kertaa. Henkilön outo käytös menee tietysti tragedian piikkiin ja näin katsojakin ajattelee mutta tiettyjä viittauksia tulevaan on kuitenkin ilmassa.