Ohjaus: Marcus Nispel

Musiikki: Steve Jablonsky


Friday the 13th sarja oli yksi lapsuuden suuria suosikkeja. Sarjan useampiakin osia katseltiin useampaan otteeseen VHS kopioilta kaverin kanssa. Erityisesti osat 3, 6 ja 8 ovat jääneet mieleen.

Katsastinkin tässä jonkin aikaa sitten osat 3 ja 6 uudestaan ihan nostalgia mielessä ja vaikka jotkut lapsuudessakin jo suosio nauttineet elokuvat toimivat vielä nykyäänkin (tosin useat tietysti hieman toisista syistä kuin ennen), täytyy sanoa että Friday the 13th elokuvat toimivat nykyään sitäkin huonommin. Onkin jotenkin hieman mysteeri miten näillä elokuvilla on niin suuri maine vaikka elokuvat ovat kiistatta erittäin kehnoja.

Osa 3 oli hieman parempi kuin osa 6 mikä oli todellista tuskaa alusta loppuun. Näyttely on kehnoa, juoni sitäkin kehnompi ja 6 osassa vielä vahvasti läsnä oleva huumori vielä huonompaa.   Josku huonon näyttelyn ja juonen voi jopa antaa anteeksi jos elokuvassa on muuten hyvä tunnelma ja visuaalinen anti kohdallaan mutta Friday the 13th elokuvissa myös ohjaus on huonoa ja tappokohtaukset tylsiä ja kehnosi toteutettu. 3 osalle plussa ainoastaan hyvästä hämmentävästä alkuteemasta sekä lopun kohtauksesta joella missä hetkeksi saavutettiin edes jollain tavalla toimiva ja uhkaava tunnelma.

Uusi, vuonna 2009 ilmestynyt Friday the 13th elokuva jatkaa samaa linjaa juonellisesti vanhojen elokuvien kanssa. Joukko nuoria menee Crystal Lakelle lomailemaan ja Jason vaanii nurkissa ja tappaa (melkein) kaikki. Menoa on vain tietysti hieman päivitetty ja myönnän että mielummin katsoin tämän uuden osan kuin 3 tai 6 osan. Uudessa versiossa oli sentään muutama ihan toimiva tappokohtaus ja homma eteni suhteellisen jouhevasti vaikka tässäkin näyttely oli erittäin huonoa ja suurin osa henkilöhahmoista todella ärsyttäviä. Muutamista toimivista hetkistä huolimatta kokonaisuus jää vaisuksi ja leffa vajoaakin tusinkauhun massaan.