21: Double Play

22: Slaves And Masters

23: The Condemned Women

24: Wounds And Scars

25. On The Wings Of Love

26. Variations On Relations

27: The Path To The Black Lodge

 

Huh, eipä sitten jaksanut kirjoittaa enää ihan jokaisesta jaksosta mutta se ei oikeastaan ole tarpeenkaan. Checkmate jakso josta edellisen kerran kirjoitin oli hyvä jakso ja tuntui että Twin Peaks oli taas hieman löytänyt punaisen langan. Episodit 21-27 pysyttelevät siinä ** ja *** tuntumassa. Osa jaksoista ovat hieman parempia kuin toiset mutta selvästi Twin Peaks on menettänyt otettaan. Välillä saadaa vahvojakin hetkiä mutta osa tuntuu todella turhalta täytteeltä.

Jaksoissa tietty tapahtuu koko ajan paljon asioita. Päällimmäisenä on tietysti Windom Earle joka on tullut Twin Peaksiin härnäämään Cooperia ja miehellä on suunnitelmia myös muutamalle Twin Peaksin asukkaalle jotka taas liittyvät Miss Twin Peaks kisoihin jotka lähenevät koko ajan näiden jaksojen aikana. Myös Thomas Eckhardt ilmestyy Twin Peaksiin ja yksi sarjan henkilöistä myös kuolee. Leo heräilee koomasta ja joutuu Windom Earlen ansaan.

Audrey Horne tapaa elämänsä miehen ja näiden kahden romanssi tuntuu hieman turhalta täytteeltä eikä tuo sarjaan oikeastaan muuta kuin hieman pitkäsyttävyyttä. Norman sisko Annie tulee kaupunkiin johon Cooper taas rakastuu. Komedialliset piirteet ovat edelleen vahvasto läsnä, jopa vahvemmin kuin aikaisemmin. Osa jaksaa naurattaa, parhaimpana esimerkkinä Ben Horne joka toivuttuaan hulluudesta löytää sisäisen itsensä ja alkaa syömään porkkanaa ja paasaamaan metsien tärkeydestä, luonnosta ja elämän tarkoituksesta jne. Nadine jatkaa oloaan highschool tyttönä. Välillä huumorissa mennään jo huonon maun puolelle.

Catherine saa Thomas Eckhardtilta "puzzle boxin" jonka hän vihdoin saa auki jossain vaiheessa mutta sisältö on vielä mysteeri. Windom Earlen taustoja myös yritetään tutkia ja Cooper ja muut poliisit löytävät pöllöluolasta seinämaalauksen. Tällä seinämaalauksella taas on jotain tekemistä niin sanotun Black Lodgen kanssa eli "Mustan Mökin" kanssa joka onkin Lauran murhaajan selvittyä Twin Peaksin johtava teema. Täytyy sanoa että aika onnistuneesti kyllä käsikirjoittajat ovat kuitenkin löytäneet juonesta kiinni uudestaan ja loppua kohden sarja selvästi paranee. Jakso 27 eli Path To The Black Lodge on jo erittäin hyvä jakso jossa Twin Peaksin uhkaavuus tulee taas hienosti esiin pitkän ajan jälkeen. Myös Bob vilahtaa jaksossa ja muutenkin jakso sisältää muutaman erittäin maukkaan kohtauksen mikä tekeekin jaksosta ehkä parhaan sitten Arbitrary Law:n. Windom Earle on kyllä todellakin "The Ultimate" mielipuoli ja häiriintynyt hahmo. Major Briggsin vangitsemisepidosi on suorastaan surrealistinen kohtaus.

Twin Peaksin metsissä asuva pahuus nostaa päätään ja Windom Earle on tullut sen perään. Enää pari jaksoa jäljellä.